Bryngarw country park

Bryngarw Country Park visitor centre redesign by Smith and Jones - old photos

 

Smith and Jones were chosen by Awen Cultural Trust to develop visitor attraction improvements at Bryngarw Country Park in South Wales.

Like many of our country park interpretation projects our response spanned internal and external areas across the park.

We developed a site wide signage strategy to welcome and orientate visitors much more effectively and raise the standards of the attraction. This included an ‘Orientation Hub’ located near the carpark and visitor centre.

This was an area designed to give visitors an overview of the attraction and encourage them to explore lesser visited areas of the park. So often the majority of visitors never explored the variety of habitats on offer – our work aimed to encourage visitors to these fantastic areas.

We refreshed visitor experience, including a complete make over of the visitor centre building and cafe, with a re-paint and prominent signage to make ensure this was an essential part of the visitors day out.

We designed, manufactured and installed a brand new visitor centre experience, filled with activities and fun games for families, great for a rainy day and to encourage repeat visitors.

 Bryngarw Country Park visitor centre redesign by Smith and Jones - graphics and renderings